Oferim servicii complete de foraje apa

despre noi

Foraje si puturi

Executam foraje pentru puturi de apa in conditii ecologice pentru a obtine apa potabila si filtrata natural.

Folosim tubulatura PVC ecologica de calitate superioara. Asiguram un debitul necesar pentru o locuinta , in functie de zona, de la 3000 litri pe ora pana la 6000 litri pe ora.

  • ● Foraje puturi mica, medie si mare adancime
  • ● Foraje de epuisment
  • ● Foraje pentru pompe de caldura
  • ● Foraje puturi pentru studii si observatie

Numarul utilajelor din dotare ne permite sa reducem timpul de asteptare al clientului pana la demararea lucrarii la maxim o saptamana.

Puturile executate in mod traditional astazi si exploatate cu pompa submersibila la un debit mult mai mare nu mai corespund standardelor.

Forajul este o gaura verticala in pamant care se realizeaza prin diverse metode si utilaje. Doar alegand corect utilajele puteti realiza randamente optime si o calitate ridicata a apei.

Materialele folosite in procesul de forare puturi

TEVI DE TUBARE

tevi de tubare

Țevile de tubare se execută prin extrudare din PVC-U de culoare albastru RAL 5015. După debitare pentru lungimea utilă de 5 metri, unul din capete este supus operațiunii de mufare pe o mașină specializată, iar în final atât mufa cât și capătul drept sunt filetate pe o altă mașină, tipul de filet fiind metric trapezoidal, interior și exterior. Pasul filetului este de 4 mm pentru diametrele exterioare de 90 și 114 mm, 6 mm pentru diametrele exterioare de 125/140/160/180/200 mm și de 10 mm pentru diametrele exterioare de 225/250/280/330mm.

Acest tip de filet asigură rezistența maximă la tracțiune în condițiile grosimilor de perete date, o caracteristică importantă pentru montaj și exploatare. Îmbinarea între țevi se realizează prin înfiletare, iar etanșarea se asigură printr-un inel elastomeric, montat într-un locaș special, la rădăcina filetului exterior.

Producția curentă include trei clase de grosimi de perete, simbolizate R8, R10 și R16, corespunzatoare claselor de presiune PN8, PN10 și PN16 definite de standardele DIN 8061 și DIN 8062. Adâncimea maximă a puțului care se tubează cu țevi de tubare Springline depinde de clasa de grosime a acestora

TEVI FILTRANTE

tevi filtrante

Țevile filtrante sunt în fapt țevi de tubare, așa cum au fost descrise la capitolul respectiv, care suportă o prelucrare suplimentară și anume frezarea fantelor de filtrare.

Această operație se execută pe o mașină specializată, fantele sunt în plan perpendicular pe generatoarea țevii, ceea ce asigură o valoare minimă a diminuării rezistenței țevii la presiune exterioară față de țeava neperforată, iar geometria lor este în conformitate cu standardul DIN 4925 și norma internă Valplast ST 01-2009.

varf capac

Vârfurile și dopurile de coloană sunt realizate din țeavă de PVC neplastifiat, de culoare albastră – RAL 5015.

Vârful de coloană este o piesă cilindrică, cu un capat conic și filetată la capătul opus, pentru îmbinarea cu țeavă de tubare de același diametru și clasă de grosime, fiind prima piesă ce se introduce în gaura de foraj la tubarea puțului.

Are rol de ghidare a coloanei și de favorizare a înaintării în adâncime, realizând totodată etanșarea capătului inferior al coloanei față de exterior.

Dopul de coloană este piesa de la nivelul solului a coloanei de tubare, se îmbină prin filetare cu ultima țeavă de tubare și previne pătrunderea de corpuri străine în interiorul puțului.

De regulă, partea superioară a puțului este protejata la nivelul solului de un cămin de vizitare ce asigură și accesul la conductă de refulare a pompei submersibile montate în puț.

Denisipari

In general, in timpul exploatarii unui foraj este absolut normal ca la pornirea pompei sa intre o cantitate mica de nisip in put. Nisipul se decanteaza pe fundul putului.

Pe masura ce cantitatea de nisip creste, acesta astupa filtrele prin care intra apa, scazand treptat debitul de apa si datorita acestui lucru filtrele sunt fortate sa dea mai multa apa si rezulta curgerea turbulenta si apa cu infiltratii. In acest caz se executa denisiparea

Denisiparea reprezinta eliminarea prin pompare cu pompa mamuth in sistem aer-lift a nisipului care a intrat si revenirea la curgerea lina a apei in putul afectat.

Denisiparea este o operatiune normala de intretinere a putului. Perioada la care se face depinzand de marimea fantelor care alcatuiesc filtrele screen si de exploatarea putului.